Snabbstartsguide

Se presentationerna nedan för att komma igång med funktionerna för lärare och elever!

OBS! Som lärare kan du redigera din klass. För att ta bort en klass och elev-konton, vänligen kontakta SKMA:s administratör och ange klassens namn och kod: info@skma.se

I enlighet med GDPR tar vi bort personlig data när den inte längre behövs. Därför raderar vi konton efter några år om de inte används.

Guide för lärare  |  Guide för elever  |  Felsök

Steg 1: Skapa ditt konto som lärare. Vänligen fyll i Registreringsformuläret.

Steg 2: I det mejl du mottar efter registreringen hittar du Användarnamn och Lösenord. Öppna www.eternalechoes.org och logga in. Knappen för att logga in hittar du längst ned till höger på sidan.

Steg 3: När du har loggat in har du tillgång till Lärarens sida. Du hittar denna i menyn längst upp men även under sidan Lärarhandledning.

Steg 4: Fyll i ett namn för den nya klassen. Klicka på Lägg till klass.

Steg 5: Kopiera koden som skapats för din klass och ge den till eleverna. Be dem att använda denna för att registrera sig. Gå igenom proceduren tillsammans eller ge dem länken till Guide för elever >>

Redigera klassen

Använd penn-ikonen för att redigera klassen.

Aktivera sidor

Välj övningar i listan som du vill att dina elever i klassen ska arbeta med. Du kan välja övningar när du skapar klassen men även klicka på penn-ikonen för att redigera dina val. OBS! Om du uppdaterar listan när eleverna redan börjat arbeta på sidorna kommer deras tidigare svar att raderas!

Hantera klassen och eleverna

Siffrorna i procent visar hur många frågor klassen och eleverna har besvarat. Även flaggornas färger (röd, gul och grön) visar hur långt klassen och eleverna har avancerat. Använd brev-ikonen för att kommentera elevernas svar. Meddelandet skickas via ditt e-postprogram.

Rapport från elev

Du kan hela tiden följa klassens och elevernas arbete. Dessutom får du en rapport när eleven besvarat frågorna på en sida och lämnar in övningen i sin helhet. Rapporten skickas med mejl till ditt e-postprogram.

Återställ inlämning

Om du vill att eleven ska bearbeta sina svar kan du klicka på ikonen med den gröna bocken. Välj Återställ inlämning. Meddela eleven att knappen Lämna in uppgift finns tillgänglig igen på sidan!

Steg 1: Skapa ditt konto som elev.

Steg 2: Fyll i dina uppgifter och koden din lärare har gett dig. Välj ett användarnamn (ett ord) och ett lösenord. Låt markeringarna för meddelanden vara markerade! Klicka sedan på Registera >

Se sidorna med övningar

Använd "handtaget" för att se sidorna med övningar. Klicka på länkarna för att navigera mellan sidorna. Siffrorna visar hur många frågor det finns på varje sida och hur många du har besvarat.

Lämna in och redigera svar

Använd knapparna Lämna in svar och Redigera för att hantera svaren.

Lämna in uppgift

När du har svarat på alla frågor, klicka på knappen Lämna in uppgift för att meddela din lärare att du är klar!